2009. július 17., péntek

Németország - érdekes reakciók

Az idei nyaralásunk elég különleges lett, Németországban jártunk, ahová az emberek általában nem nagyon mennek nyaralni. Pedig érdemes, mert gyönyörű helyek vannak arrafelé. Igaz, nem annyira olcsó, de összességében nem volt többe, mintha tengerpartra mentünk volna. Ráadásul még vásároltunk is jó néhány ruhadarabot, jó áron, mivel ott már elkezdődött a nyári leértékelés.

Amikor visszajöttünk, munkahelyen sokan kérdezték, hogy merre voltunk. (hogy őszintén érdekelte az illetőt, vagy csak megszokásból kérdezte, ezt inkább hagyjuk) Inkább leírok néhány reakciót, amikor megtudták, hogy Németországban voltunk.

"Miért, van ott tenger?" (ja, van, csak kicsit arrébb. Különben is, csak tengerparton lehet nyaralni?)
"És minek mentetek oda?" (Na vajon...)
"Autót akartatok venni" (Úristen, a régi beidegződések...)
"Mit vettetek?" (Ja, mert oda csak vásárolni mennek. Soroljam, vagy mutassam a blokkot?)
"Repülővel mentetek? (Ember, végig van autópálya!)
"Mennyi pénzt költöttetek?" (Ezt tényleg meg szokták kérdezni a nyaralóktól?)
"Rokonokhoz mentetek?" (Miért, rokonok nélkül be sem engednek az országba?) "Nem? Hát akkor hol aludtatok?" (Bármilyen hihetetlen, Németországban is vannak panziók, szállások...)
Kissé fanyalogva: "És szép hely? Érdemes ilyen messzire utazni ezért?"  (Képzeld, igen!)
"Én utálom a németeket" (És? Nem neked kellett oda menned. Nekem pedig semmi bajom nincs velük)

Ezek után nem csoda, hogy kissé elment a kedvem attól, hogy válaszoljak a "merre jártatok" kérdésre. Igazából egy (!) ember volt, aki nem csodálkozott azon, hogy nem a megszokott tengerpartokra mentünk nyaralni, hanem egy másik irányt választottunk. Talán nem is lehet azon csodálkozni, hogy neki szívesen meséltem az élményeinkről.
A többiek pedig... rövid úton le lettek építve :-))
Egyébként pedig tényleg jó volt!
Jártunk Münchenben, Landshutban, Regensburgban, Passauban. Sok mindent láttunk, és sok mindent meg szeretnénk még nézni a jövőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése