2014. november 22., szombat

Rodosz -2

2. nap

2014. aug. 15. péntek

Ez a görögöknél ünnepnap, a szupermarket zárva is volt, de a kisboltok, üzletek, tavernák ugyanúgy nyitva tartottak, mint máskor.

Ma pihentünk, egész nap a strandon. Béreltünk napernyőt és két nyugágyat, 8 euróért. Lehetett volna 1 napágyat, 4 euróért, lehet, elég lett volna az is.
Érkezés után figyelmeztetett az idegenvezetőnk is, hogy vigyázzunk a napra, mert az állandóan fújdogáló szél miatt nem érezzük, hogy éget, és emiatt nagyon könnyű leégni.
Mi vigyáztunk. Naptej, meg árnyék, de hiába, mert mégis sikerült kicsit megpirulnom. Szóval, tényleg nagyon kell figyelni, még ennél is jobban.

Falirakiban nagyon jó a strand. 6 km hosszú, és olyan igazi homokos a partja, kellemes hulámokkal. Rengeteg napernyő van, amit bérelni lehet, de van elég hely, ahová bérlés nélkül is le lehet telepedni. (a saját napernyőt jól le kell szúrni, és le kell súlyozni, mert könnyen elviszi a szél) Nekünk a ruhát is levitte egy párszor, amit a napernyőre akasztottunk. Végül oda kellett kötni, hogy ne kelljen állandóan a földről felszedegetni)


szórakoztunk homokba írással, -persze hamar elmosta a víz

A strandon van több helyen kis egyszemélyes „kabin”, ahol öltözni lehet, van  zuhanyzó, és lábmosó is. Emellett vannak standok, ahol a hajókirándulásokat kínálják, itt prospektusok több nyelven is ki vannak rakva. Úgy láttam megy hajó Rodosz városba, Lindoszba is, valamint többféle kirándulás között lehet választani, olcsóbban, mint az iroda által szervezett fakultatív kirándulások.



Délután már elég volt a fürdésből és a napsütésből, éhesek is voltunk, hazafelé menet vettünk a kisboltban vacsit, és gyümölcsöt, amit az erkélyre kiülve fogyasztottunk el. 

folyt. köv...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése